Malu - en Bianca 27

Bianca 27 er en klassisk familiebåd bygget i ca. 600 eksemplarer i første halvdel af halvfjerdserne. Det er en solid og tryg havbåd med lang køl og en høj kølprocent. I kraft af dette har den et fantastisk oprettende moment. Den er meget kursstabil med dens lange køl og det hængslede ror, hvilket tilsammen også mindsker afdrift.

Bianca 27 er traditionelt indrettet med 4 køjepladser. På langtur vil jeg dog anbefale en besætning på kun 2, evt. 3 hvis de to er et par eller forældre/barn.

Bianca 27 er født med 2 agterstag, 2 forstag (side om side), to undervant og topvant. Dette er heldigvis bevaret på Malu, ligesom ingen fald er ført til cockpittet. Det betyder at man skal på dæk når der skal rebes eller skiftes sejl. Jeg plejer at gøre dette i tide, da det ellers kan gå hen og blive dagens bad i kraftig vind. Ellers er det en tør båd at sejle i. Til havs går man ikke på dæk uden livliner hægtet fast i jackstaget som løber i hele bådens længde.

Bianca 27 har i forhold til sin størrelse en lys og rummelig salon på grund af dens doghouse med store vinduer(hærdet glas).

Bianca 27'eren Malu er udstyret med verdens bedste vindror, et Aries. Man er således frigjort til alle tænkelige fornøjelser under sejladsen. I øvrigt forefindes alt fornuftigt sikkerhedsudstyr om bord, incl. redningsflåde, signalmidler radio m.v.

Bianca 27 som langtursbåd er beskrevet med mine egne oplevelser; se følgende sider.

print